Obecní knihovna Bochoř, Bochořský zpravodaj - léto | Obecní knihovna Bochoř

Po: 15:00-17:00 h / Čt: 17:00-19:00 h



Bochořský zpravodaj - léto

Bochořský zpravodaj - léto

Vážení čtenáři,

jaro v knihovně bylo plné aktivit a tak bych vám ráda alespoň v kostce přiblížila to nejdůležitější dění.

Za prvních pět měsíců letošního roku si 81 registrovaných čtenářů odneslo 1.020 titulů a knihovnou pořádané akce vidělo 682 návštěvníků.

Zimní semestr VU3V dokončilo k 1. květnu 17 posluchačů a v říjnu připravujeme další kurz na téma Každodenní život v barokních Čechách a na Moravě. Pokud chcete rozšířit řady studentů, v knihovně vám rády poskytneme veškeré informace.

 

Dvakrát na jaře navštívily knihovnu děti z MŠ s paní učitelkou Zdeňkou Domanskou. Povídali jsme si o cestování i o cizokrajných zvířatech, hledali jsme v knihách zajímavosti. Od dětí se dozvíte opravdu leccos! Užili jsme si to!

Bezesporu největší událostí v tomto časovém úseku byla XXXVII. hodová výstava 5.–7 . května. Své fotografie a obrazy vystavovalo 7 členů skupiny Signál 64 z Kojetína. Další vystavující byla paní Romana Kdýrová z Odolene Vody se svými paličkovanými šperky, které nejen předváděla, ale také ji mohli návštěvníci vidět pracovat s herdulí a paličkami a zvídavým pak vysvětlovala, jak své práce tvoří – od návrhu až po dokončující úpravu. Na vernisáži, která zahajovala bochořské hody, vystoupily děti ze ZŠ pod vedením paní ředitelky Sylvy Kostelníčkové a připravily jak zúčastněným autorům, tak také hojně zastoupenému publiku, příjemný podvečer. I knihy, které jsme na výstavě zdarma nabídly, byly brzy rozebrány. O výstavu byl velký zájem a spousta dam si odnesla nevšední a neobvyklý módní doplněk.

Velký dík patří zástupcům obce, hlavně panu starostovi a místostarostovi za velkou vstřícnost a velkorysost!

V úterý 6. června bylo 15 bochořských prvňáčků za velké podpory rodinných příslušníků pasováno na čtenáře. Děti zazpívaly, zarecitovaly a předvedly, že to opravdu s písmenky, umí pod vedením paní učitelky Hany Boudové. Patří jí velké poděkování! Odnesly si svůj první čtenářský průkaz a všechny stejnou knížku. Některé si potom ještě vybraly knihy z fondu knihovny, aby svou čtenářskou kartu hned vyzkoušely.

Protože se blíží prázdniny, přeji za sebe i za kolegyni Mgr. Věru Baďurovou všem našim příznivcům hodně sluníčka, klidnou dovolenou a spoustu nových zážitků. Po dobu prázdnin bude knihovna, tak, jako každý rok, otevřena pouze v pondělí od 17 do 19 hodin.

Františka Michnová
knihovnice